MDD

Includes expansion units, sensors, valves, wiring, communication cables etc.

MDD

Postby rems11 on Mon Jul 02, 2012 4:40 pm

Hi Everybody

I have a probleme with my MDD.

I can't display on MDD drive speed and gear detection, while i have gear dectection and drive speed left with logs on my M800

All others mesures display except drive speed left and gear detection

Image
rems11
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 30, 2012 10:52 pm

Re: MDD

Postby JamieA on Mon Jul 02, 2012 4:50 pm

Have you verified whilst driving (with a passenger reading the connected laptop) that the "Ground Speed" channel, and the "Gear" channels are definately showing accurate readings?

it has to be those exact channel names...

regards,

Jamie
JamieA
 
Posts: 454
Joined: Wed Apr 30, 2008 2:16 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: MDD

Postby rems11 on Thu Jul 05, 2012 6:00 am

Jamie

Gear detection is ok

Here my log

Image
rems11
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 30, 2012 10:52 pm

Re: MDD

Postby JamieA on Tue Jul 10, 2012 3:14 pm

how about the ground speed channel?

Perhaps email me your config so that I can test it here.

Jamie.augustine@motec.com.au
JamieA
 
Posts: 454
Joined: Wed Apr 30, 2008 2:16 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: MDD

Postby rems11 on Wed Jul 11, 2012 7:32 am

I have sent you my config Jamie, thanks for your help
rems11
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 30, 2012 10:52 pm

Re: MDD

Postby OmarK on Wed Jul 18, 2012 11:30 am

Hi,

Your ECU config is fine and is working, can you go for another drive, check if you can see gear and speed working and send us the log file from the ECU so we can take a look further.
OmarK
 
Posts: 214
Joined: Mon Nov 10, 2008 3:39 pm
Location: UK

Re: MDD

Postby Paragon on Sat Apr 22, 2017 8:40 am

I have the same problem with the gear not displaying but do have speed.

Was there ever a solution to this ?

MDD V1.14 M800 V3.54
Paragon
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 29, 2014 10:57 am

Re: MDD

Postby adrian on Mon Apr 24, 2017 6:24 pm

I'm not sure what the original issue was but if you send your ECU config to support@motec.com.au I can test it out for you.
adrian
MoTeC
 
Posts: 590
Joined: Mon Apr 13, 2015 4:16 pm

Re: MDD

Postby Paragon on Sat Jul 22, 2017 2:38 pm

the solution is to get your MDD firmware upgraded. The problem is known and since the upgrade is not as easy as plugging in a UTC the MDD generally does not get upgraded after leaving the factory.

This solved the lack of gear position on my unit and a mates, 2 different old firmwares.
Paragon
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 29, 2014 10:57 am


Return to Accessories and other MoTeC products

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron