M130 - Bad pitch errors on a Mitsubishi CAS

Discussion and Support for MoTeC's M1 series ECUs

M130 - Bad pitch errors on a Mitsubishi CAS

Postby edmundturner on Wed Nov 25, 2020 4:59 pm

Hi all, I need some advice as I am receiving 'bad pitch errors' from a Mitsubishi 4G92 (1991-94), CAS (Crank & cam angle sensor).

I have installed a M130 on a 1992 Mitsubishi MIVEC DOHC 4G92 motor. We have retained the stock MIVEC DOHC cylinder head and also CAS sensor. The CAS is installed on the intake cam on this cylinder head as per stock configuration. I have attached a few photos for reference.

I can lock the ignition timing on the M130 at 0, 5, 10 degress and confirm with a timing light that it does reflect the crank pulley with the same results.

I can start the motor, idle and revs freely. However, I am getting continous 'bad pitch ' errors and would appreciate any advise on resolving this before I continue tuning the motor. As I understand, the Sycn signal does not seem to be where the ecu thinks it should be. I appreciate any advice on how to resolve this.

Attached is a pic for reference, input capture & configuration for the CAS, and also a datalog of the motor running at idle.

Thanks in advance!
Attachments
MItsu CAS .jpg
MItsu CAS .jpg (165.86 KiB) Viewed 234 times
Input capture & Config.jpg
Input capture & Config.jpg (160.07 KiB) Viewed 234 times
S1_#8659_20201022_182212.ld
(3.01 MiB) Downloaded 16 times
edmundturner
 
Posts: 4
Joined: Sun May 16, 2010 12:01 pm

Re: M130 - Bad pitch errors on a Mitsubishi CAS

Postby SDean on Thu Nov 26, 2020 9:25 am

Hi,

The pattern that you have doesn't match the pattern that the Reference Mode is expecting. As you can see below the Sync pattern for the 4G63 is different. I have looked through the Reference Mode information that I have and none of the Mitsubishi Reference Modes has a matching Sync pattern. Can you send the Input Capture through to support @ motec.com.au and I'll investigate it further.

4G63 Ref.PNG
4G63 Ref.PNG (25.25 KiB) Viewed 215 times
Stephen Dean
MoTeC Research Centre Melbourne, Australia
User avatar
SDean
Site Admin
 
Posts: 822
Joined: Tue Dec 02, 2014 9:29 am
Location: Melbourne

Re: M130 - Bad pitch errors on a Mitsubishi CAS

Postby edmundturner on Thu Nov 26, 2020 3:38 pm

Stephen, My many thanks for your help on this. I have just emailed the 'Input capture' to support @ motec.com.au .
edmundturner
 
Posts: 4
Joined: Sun May 16, 2010 12:01 pm


Return to M1 ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests