Switched Output

Support forum for users of the M1 Build

Switched Output

Postby gtihk on Fri Sep 28, 2018 6:09 pm

My next project will involve controlling a switched output according to RPM and throttle position.
Could someone give me a simple guide please?
gtihk
 
Posts: 72
Joined: Thu Jul 19, 2018 12:37 pm

Re: Switched Output

Postby David Ferguson on Sat Sep 29, 2018 2:53 am

Need more detail about the device you are controlling. High-Side, Low-Side, Electrical Current requirement, update rate, etc.

Have you tried looking at similar functions in one of the samples projects to see how its done? What issues to you see with what you want to do?
David Ferguson
Veracity Racing Data
Check out Shift RPM - https://shiftrpm.veracitydata.com
David Ferguson
Pro User
 
Posts: 991
Joined: Fri Nov 07, 2008 1:45 am
Location: Paso Robles, California

Re: Switched Output

Postby gtihk on Sat Sep 29, 2018 11:31 am

I will need to use high side drive, current will not be high.
It will be used to control a Honda VTEC solenoid.
I was looking at Aux outputs from a GPA package but the contents are greyed out.
gtihk
 
Posts: 72
Joined: Thu Jul 19, 2018 12:37 pm

Re: Switched Output

Postby gtihk on Mon Oct 01, 2018 11:23 pm

I got it fixed now, by inserting suitable hardware choices.
The output can be controlled by a 3D table.
If I want it to be controlled by several conditions, do I add a built-in Function or something else?
gtihk
 
Posts: 72
Joined: Thu Jul 19, 2018 12:37 pm


Return to M1 Build

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests