M1 Build v1.4 and v1.4.1

Support forum for users of the M1 Build

M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby David Ferguson on Tue Feb 25, 2020 4:15 am

It looks like the upgrade to M1 Build 1.4.1 is going to be a one-way trip, since the project format is changing, and the ECUs will need updated Development licenses to work with this version of M1 Build.

The release notes advise not installing unless ECU licenses are to be updated...

I have several M1 Development licenses on various customer ECUs that I maintain. Will I be able to have both v1.4 and v1.4.1 installed at the same time, or do I need to keep them on separate machines?

What are the main benefits of 1.4.1? I see the following, but would like to learn more details:
- DBC import - will it create code for receiving or transmitting?
- Improved Validation / Compile performance - how much faster?
- Single click within dropdowns to select items - what is an example?

Thanks in advance...
David Ferguson
Veracity Racing Data
Check out Shift RPM - https://shiftrpm.veracitydata.com
David Ferguson
Pro User
 
Posts: 991
Joined: Fri Nov 07, 2008 1:45 am
Location: Paso Robles, California

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby SDean on Wed Feb 26, 2020 9:15 am

Hi Dave,

There will be some announcements regarding this shortly.
Stephen Dean
MoTeC Research Centre Melbourne, Australia
User avatar
SDean
Site Admin
 
Posts: 948
Joined: Tue Dec 02, 2014 9:29 am
Location: Melbourne

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby David Ferguson on Fri Jul 24, 2020 4:16 am

Any updates on this?

I have a customer inquiring about a new development license, and I need to advise him if 1.4.1 will be recommended (he is intending a lot of CAN integration, so I would think the DBC feature would be useful), or we should use 1.4 for now and upgrade in the future. Since I will need to support him (and I have several 1.4.0 projects / ECUs) -- can I install 1.4.1 and 1.4.0 simultaneously?
David Ferguson
Veracity Racing Data
Check out Shift RPM - https://shiftrpm.veracitydata.com
David Ferguson
Pro User
 
Posts: 991
Joined: Fri Nov 07, 2008 1:45 am
Location: Paso Robles, California

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby SDean on Mon Jul 27, 2020 8:34 am

Hi David,

Just go straight to 1.4.1 if they do not already have a M1 Build Licence, there is no downside to doing this.

You can have 1.4.0 and 1.4.1 installed concurrently but as soon as you open a project in 1.4.1 you cannot go back to 1.4.0.
Stephen Dean
MoTeC Research Centre Melbourne, Australia
User avatar
SDean
Site Admin
 
Posts: 948
Joined: Tue Dec 02, 2014 9:29 am
Location: Melbourne

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby David Ferguson on Wed Jul 29, 2020 7:23 am

How do I install 1.4.1 beta? The installer wants to uninstall 1.4 first.
David Ferguson
Veracity Racing Data
Check out Shift RPM - https://shiftrpm.veracitydata.com
David Ferguson
Pro User
 
Posts: 991
Joined: Fri Nov 07, 2008 1:45 am
Location: Paso Robles, California

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby gtihk on Mon Feb 22, 2021 6:23 pm

Any update from Motec on this please?
It wants to uninstall old versions before installing latest.
gtihk
 
Posts: 72
Joined: Thu Jul 19, 2018 12:37 pm

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby MalcolmG on Mon May 24, 2021 7:29 am

David Ferguson wrote:How do I install 1.4.1 beta? The installer wants to uninstall 1.4 first.

David, did you figure this out? I've come across the same issue, which is preventing me from testing out Build 1.4.1
MalcolmG
Pro User
 
Posts: 70
Joined: Fri Dec 18, 2015 12:34 pm
Location: Auckland, NZ

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby David Ferguson on Mon May 24, 2021 9:18 am

I just used another computer for 1.4.1
David Ferguson
Veracity Racing Data
Check out Shift RPM - https://shiftrpm.veracitydata.com
David Ferguson
Pro User
 
Posts: 991
Joined: Fri Nov 07, 2008 1:45 am
Location: Paso Robles, California

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby MalcolmG on Mon May 24, 2021 10:52 am

David Ferguson wrote:I just used another computer for 1.4.1

I hoped that wasn't going to be the answer! Oh well.
MalcolmG
Pro User
 
Posts: 70
Joined: Fri Dec 18, 2015 12:34 pm
Location: Auckland, NZ

Re: M1 Build v1.4 and v1.4.1

Postby AlanB on Mon May 24, 2021 6:44 pm

When you install v1.4.1 M1 Build part of the process is that v1.4.0 is uninstalled. If you need to go back to using v1.4.0 then just re-install this version and carry on as before.

This is how I work. Most projects are now on v1.4.1 but when I need to work on an older project I just install v1.4.0 and do what needs to be done, before upgrading back to v1.4.1.
Alan Bell
MoTeC Europe Ltd
User avatar
AlanB
 
Posts: 104
Joined: Tue May 20, 2008 10:25 pm

Next

Return to M1 Build

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest